Aankooptips

Bepaal vooraf uw financiële mogelijkheden

Laat voordat u op zoek gaat u adviseren door een erkend hypotheekadviseur. Hierdoor weet u exact wat u kunt lenen waardoor u direct weet welke woningen binnen uw bereik liggen.

Maak een toekomst plannetje

Een huis koopt u niet voor een paar jaar maar vaak om daar voor langere tijd in te wonen. Bedenk dan goed dat uw leven er over een aantal jaren anders uit kan zien. Gezinsuitbreiding, kinderen het huis uit, stoppen met werken, meer gaan werken, past de woning nog als ik slecht ter been raak.
Het zijn allemaal facetten die handig zijn om zowel financieel als praktisch in het plaatje mee te nemen.

Bedenk goed wat u echt nodig heeft:

Inventariseer goed welke ruimte u minimaal nodig denkt te hebben. Analyseer hoeveel ruimte u nu heeft en hoeveel extra (of minder) ruimte u wilt hebben in uw nieuwe woning. Hierbij is het ook belangrijk dat u inschat hoe lang u in de nieuwe woning denkt te gaan wonen
Verken de buurt op verschillende tijdstippen.
Als u een huis heeft gevonden waar u graag wilt wonen, loop er dan eens op verschillende tijden door de buurt. Hierdoor kunt u ontdekken of er bijvoorbeeld op woensdagmiddag en in de weekenden veel kinderen in de wijk spelen. Ook wordt dan duidelijk of dat café op de hoek niet voor heel veel overlast zorgt. Zoek ook met Google en social media op de straatnaam en op de naam van buurt. Hierdoor krijgt u soms belangrijke informatie boven water die u helpt bij het nemen van de juiste aankoopbeslissing. Ook kunt u een praatje aanknopen met directe buren of bewoners uit de buurt en hen naar hun woonervaringen vragen.
Luister ook naar het geluid van de weg, vergeet daarbij de spits tijden niet. Snelweg geluid bijvoorbeeld sterk afhankelijk van de windrichting en weersomstandigheden.
Kijk bij de toekomstige buren in de tuinen of naar binnen en u kunt een voorzichtige inschatting maken of er overlast te verwachten is.

Als de Deal rond is

Denk aan de schriftelijkheidsvereiste. De deal is pas echt rond als de handtekeningen van zowel verkoper als koper onder de koopovereenkomst staan !

Vraag het ons

Twijfelt u over de buurt of heeft u andere vragen ? Bel onze aankoopcoördinator, daar zijn we voor.

En komt u niet uit de buurt en bent u totaal nieuw in de omgeving ? Dan rijdt de makelaar met u een rondje door de stad om de omgeving te verkennen en geven u tekst en uitleg bij de buurten die bij uw woonwensen passen.