Huis kopen?

Gratis zoekservice

Neem de aankoopmakelaar van Tysma Makelaars mee.

Wat is aankopen nou precies en waarom zou u daar een makelaar voor inschakelen ?

Vaak wordt bij de koop van een woning de makelaar overgeslagen, terwijl door zijn bemiddeling en onderhandeling enorme bedragen kunnen worden bespaard. Het bedrag dat het verschil maakt tussen de vraagprijs en de uiteindelijke koopsom, is in vrijwel alle gevallen hoger dan de makelaarscourtage die u betaalt voor de bemiddeling. Tevens behoeden wij u voor een miskoop zodat u straks, zonder zorgen lekker kan genieten van uw nieuwe woning.

Als u Tysma Makelaars inschakelt voor het kopen van een woning kunnen wij veel voor u betekenen, hieronder leest u meer over onze werkwijze:

Voorkom dat uw droomhuis aan u voorbij gaat:

Elke dag kijken naar het nieuwste woningaanbod op Funda en steeds te laat ? Of u ziet een verhuiswagen voor de deur van uw droomhuis en u heeft het niet eens op Funda zien staan. Herkenbaar? 

Tysma Makelaars vindt uw huis in krimpend woningaanbod !

Het aantal woningen dat te koop staat is het afgelopen jaar met meer dan 50% afgenomen en dat maakt het vinden van een geschikte woning een hele uitdaging. En niet alleen voor u als woningzoeker. Ook als aankoopmakelaar moeten we er bovenop zitten. Maar met het juiste netwerk, kennis van de huizenmarkt, professionele en gedreven aankoopmakelaars, vinden we dat droomhuis zeker. Wij zetten ons netwerk optimaal in, zo krijgen wij vaak als eerste inzicht in de woningen die op de markt komen en zorgen dat we er dan gelijk bij zijn. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van:

Het NVM uitwisselingssysteem waarbij we het nieuwe aanbod van de collega’s ook krijgen

 • Diverse woningsites
 • Social media
 • Aanbod van particulieren
 • Contacten met collega’s

Wij houden u als één van de eerste op de hoogte van het nieuwe aanbod in veel gevallen nog voor dat deze op Funda komt. Wij mailen of bellen u zodra er en geschikte woning voor u binnen komt.

Onze aankoop coördinator zal regelmatig contact met u hebben om de zoekwensen actueel te houden.

Het stappenplan

Inventariseren van uw woonwensen

We starten met een kennismaking.
Middels een persoonlijk gesprek op kantoor nemen wij uitgebreid uw woonwensen door. Welke wijk, type woning, aantal slaapkamers en andere specifieke wensen zoals ligging nabij scholen, uitvalswegen, kindvriendelijke wijk (of juist niet) etc…
En komt u niet uit de buurt en bent u totaal nieuw in de omgeving ? Dan rijdt de makelaar met u een rondje door de stad om de omgeving te verkennen en geven u tekst en uitleg bij de buurten die bij uw woonwensen passen.

Wij maken gebruik van het geavanceerde zoeksysteem Copaan, hieronder kunt u alvast een voorproefje nemen.

Bepalen van uw bestedingsruimte

Vervolgens kunnen wij u helpen met het bepalen (kosteloos en vrijblijvend) van uw bestedingsruimte met behulp van een erkend hypotheekadviseur  zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Indien van toepassing kan er gekeken worden of er voor u een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) mogelijk is.
De NHG geeft u een lagere rente en kan toegepast worden op hypotheken tot €435.000,-

Droomhuis gevonden?

Als u het “juiste gevoel”  krijgt bij het bekijken van “dé droomwoning” dan is het heel menselijk om veel elementen rooskleuriger te zien dan ze in werkelijkheid zijn. De emotie krijgt de overhand, waarbij u mogelijk de realiteit uit het oog verliest. Realiseer u daarbij, dat de verkopend makelaar van het huis maar één belang heeft en dat is een optimaal resultaat behalen voor zijn klant. De aankoop makelaar van Tysma Makelaars heeft een realistische kijk op de situatie en geeft u onafhankelijk advies en bekijkt de zaken rationeel.
Tysma Makelaars kent als geen ander de regionale woningmarkt, de verschillende wijken/buurten, ontwikkelingen in de omgeving en de prijsniveaus. Hebben wij of heeft u zelf uw droomhuis gevonden? Dan gaan wij de volgende punten onderzoeken:

Vraagprijs

We beoordelen of de vraagprijs voor de te koop staande woning wel reëel is, we geven inzicht in de reële waarde middels referenties van verkochte woningen in de buurt.

Bestemmingsplan

We kijken in het bestemmingsplan of er bijvoorbeeld bouwplannen in de directe omgeving zijn zodat u uw uitzicht behoudt.

Bodemonderzoek

We doen een bodemcheck om te kijken of er geen vervuiling in de grond zit of dat er een olietank in de grond heeft gezeten (veel woningen hadden vroeger een op olie gestookte CV ketel)

Juridische zaken

We checken het kadaster en informeren of er erfdienstbaarheden, kettingbedingen, kwalitatieve verplichtingen, of andere bezwaren op het perceel rusten die het gebruik of de waarde van de woning kunnen beïnvloeden.

Beoordeling bouwkundige staat

De bouwkundige staat van de woning wordt beoordeeld en we kunnen u adviseren in mogelijke (ver-) bouwplannen. Aansluitend laten we de woning (indien wenselijk) grondig keuren door een bouwkundig bureau welke een uitgebreid rapport voor u opstelt waarin de staat van de woning nauwkeurig beschreven wordt.

Appartementsrecht

Als u een appartement koopt krijgt u te maken met een Veniging Van Eigenaren. Hierbij kijken wij of de VVE gezond en actief is, zit er voldoende geld in de kas, hoe is de meerjarenbegroting, is er een onderhoudsplan en wat staat er in het Huishoudelijk Reglement. Er moet bijvoorbeeld 0,5% van de herbouwwaarde in kas zitten anders geeft de bank géén financiering !

Verstrekte gegevens door verkoper juist?

Uiteraard controleren wij de gegevens welke in de verkoopbrochure staan en op Funda op juistheid.

Uitgekiende onderhandelingsstrategie

Uiteraard voert Tysma Makelaars de onderhandelingen voor u uit. Dit is ons dagelijkse werk en met een flinke dosis ervaring zorgen wij er voor dat u de laagste prijs met de beste voorwaarden (opleverdatum, roerende zaken etc.) aankoopt. We gaan voor de juiste balans tussen een reële prijs en het niet laten schieten van uw droomhuis.

De koopakte

Nadat alle afspraken op papier gezet zijn controleren wij de koopakte en bijbehorende documenten nauwkeurig en nemen wij deze met u door waarna er ondertekend kan worden. Een belangrijk punt hierbij is, dat de koopovereenkomst pas definitief is als de handtekeningen van beide partijen er op staan !

Begeleiding bij de notaris en oplevering

U wordt begeleidt bij de eindinspectie  van de woning. Hierbij controleren wij of de woning in dezelfde staat is achtergelaten als op het moment van de totstandkoming van de koop. Daarna gaan wij met u mee naar de notaris voor de eigendomsoverdracht.

Vragen achteraf

Eenmaal gesetteld in uw nieuwe woning en iets is nog onduidelijk? Ook voor vragen achteraf kunt u altijd bij ons terecht. Wij helpen u graag.
Kortom, Tysma Makelaars geeft rust, ontzorgt en biedt zekerheid bij de koop van uw droomhuis.
Kom gerust eens langs op ons kantoor of neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Of voer hier uw gegevens in voor een vrijblijvende zoekopdracht.

Waarom Tysma Aankoopmakelaars?

De voordelen op een rij:

 • Groot netwerk
 • Als eerste op de hoogte van het nieuwe woningaanbod
 • Uitstekende bouwkundige kennis om meteen bij de eerste bezichtiging een goede indruk van de bouwkundige staat te krijgen
 • Beschikking over enorme database van verkochte woningen om goed te vergelijken en daarmee de juiste waarde en strategie te bepalen
 • Alles onder één dak aankoop / verkoop / hypotheek
 • U krijgt een persoonlijke aankoopcoördinator (vast aanspreekpunt)
 • Wij ontzorgen u volledig zodat u veel tijd kunt besparen

 

 

Aankooptips

Bepaal vooraf uw financiële mogelijkheden

Laat voordat u op zoek gaat u adviseren door een erkend hypotheekadviseur. Hierdoor weet u exact wat u kunt lenen waardoor u direct weet welke woningen binnen uw bereik liggen.

Maak een toekomst plannetje

Een huis koopt u niet voor een paar jaar maar vaak om daar voor langere tijd in te wonen. Bedenk dan goed dat uw leven er over een aantal jaren anders uit kan zien. Gezinsuitbreiding, kinderen het huis uit, stoppen met werken, meer gaan werken, past de woning nog als ik slecht ter been raak.
Het zijn allemaal facetten die handig zijn om zowel financieel als praktisch in het plaatje mee te nemen.

Bedenk goed wat u echt nodig heeft:

Inventariseer goed welke ruimte u minimaal nodig denkt te hebben. Analyseer hoeveel ruimte u nu heeft en hoeveel extra (of minder) ruimte u wilt hebben in uw nieuwe woning. Hierbij is het ook belangrijk dat u inschat hoe lang u in de nieuwe woning denkt te gaan wonen
Verken de buurt op verschillende tijdstippen.
Als u een huis heeft gevonden waar u graag wilt wonen, loop er dan eens op verschillende tijden door de buurt. Hierdoor kunt u ontdekken of er bijvoorbeeld op woensdagmiddag en in de weekenden veel kinderen in de wijk spelen. Ook wordt dan duidelijk of dat café op de hoek niet voor heel veel overlast zorgt. Zoek ook met Google en social media op de straatnaam en op de naam van buurt. Hierdoor krijgt u soms belangrijke informatie boven water die u helpt bij het nemen van de juiste aankoopbeslissing. Ook kunt u een praatje aanknopen met directe buren of bewoners uit de buurt en hen naar hun woonervaringen vragen.
Luister ook naar het geluid van de weg, vergeet daarbij de spits tijden niet. Snelweg geluid bijvoorbeeld sterk afhankelijk van de windrichting en weersomstandigheden.
Kijk bij de toekomstige buren in de tuinen of naar binnen en u kunt een voorzichtige inschatting maken of er overlast te verwachten is.

Als de Deal rond is

Denk aan de schriftelijkheidsvereiste. De deal is pas echt rond als de handtekeningen van zowel verkoper als koper onder de koopovereenkomst staan !

Vraag het ons

Twijfelt u over de buurt of heeft u andere vragen ? Bel onze aankoopcoördinator, daar zijn we voor.

En komt u niet uit de buurt en bent u totaal nieuw in de omgeving ? Dan rijdt de makelaar met u een rondje door de stad om de omgeving te verkennen en geven u tekst en uitleg bij de buurten die bij uw woonwensen passen.