Goedkoper wonen?

Dat wil toch iedereen...

Wist je dat je in veel gevallen in aanmerking kan komen voor rentekorting op je hypotheek? Dat vertelt de bank je niet, daarom doen wij dat voor je!

Rentekorting op je hypotheek: hoe zit dat?

Korting op je hypotheekrente klinkt waarschijnlijk voor iedereen als muziek in de oren. Je komt in aanmerking voor rentekorting als je hypotheekschuld kleiner is ten opzichte van je woningwaarde. Je hypotheekschuld wordt kleiner dan je woningwaarde in de volgende gevallen:

Je hebt afgelost op je hypotheek

Wanneer je een hypotheek afsluit ben je in de meeste gevallen verplicht om maandelijks af te lossen. Daarnaast is het ook mogelijk om meer af te lossen dan afgesproken. Hiervoor gelden wel regels, zo mag je bijvoorbeeld een maximaal percentage per jaar extra boetevrij aflossen. Je lost dus al verplicht af en als je ook nog extra aflost, betekent dit dat je hypotheekschuld flink aan het afnemen is.

Je hebt overwaarde op je woning

In de huidige woningmarkt zien we een forse stijging in huizenprijzen. Maar ook als je je woning opgeknapt hebt of verbouwd stijgt de waarde van de woning vaak aanzienlijk.

In veel van bovenstaande gevallen is dus de huidige waarde boven de hypotheekschuld uitgestegen.

Heb je overwaarde? Dan maak je dus kans op rentekorting. Vaak is er dan wel een taxatierapport nodig, om de waardestijging aan te tonen bij de hypotheekverstrekker.

Hoe regel ik dat?

Gewoon even bellen met ons kantoor. Wij bekijken dan kosteloos en geheel vrijblijvend of er overwaarde is en of u in aanmerking kan komen voor rentekorting. Klik hier om contact met ons op te nemen voor een afspraak.

 

Tysma Taxaties

Voor de financiering van de aankoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van uw hypotheek heeft u een professioneel taxatierapport nodig. Zowel u als uw geldverstrekker moeten op de inhoud van een taxatierapport kunnen voortbouwen. 

Al onze taxatierapporten worden door alle (NHG-)geldverstrekkers geaccepteerd.

Bij het uitvoeren van een taxatie komt heel wat kijken. Wij controleren en beoordelen zaken die van invloed zijn op de waarde van uw woning, zoals bijvoorbeeld:

 • locatie
 • de staat van onderhoud van de woning
 • inhoud en oppervlakte
 • kadastrale gegevens en eventuele rechten en plichten die zijn gekoppeld aan de woning en de grond
 • milieuaspecten, zoals bodemverontreiniging
 • bestemmingsplan


Wij geven onpartijdig een deskundig waardeoordeel en leggen onze bevindingen vast in een taxatierapport voorzien van een uitgebreide onderbouwing. 
De meeste banken stellen een controle door een validatie-instituut verplicht. Hiervoor werken wij samen met het validatie-instituut NWWI en Taxatie Unie. 
LET OP: Taxatiekosten zijn voor de aanvraag van de financiering aftrekbaar van de fiscus!

Ook als u de waarde wil weten van uw bedrijfs- of beleggingsobject kunt u bij ons terecht. 

Tevens doen wij ook taxaties voor:

 • Onteigeningen
 • Planschades
 • Echtscheidingen
 • WOZ bezwaarschriften
 • etc.

Voor meer informatie over taxaties, Klik hier om contact met ons op te nemen.